София, ж.к. Люлин 10, бул. Д-р Петър Дертлиев 25, Търговски комплекс „Лабиринт“, блок Б
+359 89 0999084
медицински
център
диагностика и лечение
Вашето здраве е наша грижа
Хирургичен кабинет
Ние се грижим за нашите пациенти!

Диагностика, съвременно и ефективно лечение на артериалните и венозни заболявания: всички форми на атеросклероза, тромбози и емболии на периферни артерии, аневризми, венозни тромбози и тромбофлебити, варикоза, съдови травми и артерио-венозни малформации.

Д-р Петар Митков
съдов хирург

запази час

Д-р Петар Митков е специалист по съдова хирургия в София с 10 години медицински опит и интереси в областта на спешните състояния при артериални и венозни съдови заболявания.

Образование
Завършва Медицински факултет на Софийски университет „Св. Климент Охридски“ през 2013 г. От 2016 г. след проведен конкурс е зачислен като специализант по съдова хирургия към Клиника по Съдова хирургия на МБАЛ Национална кардиологична болница София.

Квалификации
Член на Българско национално дружество по съдова и едноваскуларна хирургия и ангиология;
Участие в национални конгреси и семинари по специалността.

Биография
Към момента д-р Митков е част от екипите специалисти на МЦ ПТБ-Мед София, МЦ Национална Кардиологична болница София, МЦ по Сърдечно-съдови заболявания и ДКЦ Св. София – Люлин. Владее английски език.

+359 89 0999084
Д-р Любослав Шкварла
съдов хирург

запази час

Д-р Любослав Шкварла е съдов хирург в София с над 10 години опит. През 2011 г. д-р Шкварла е част от екипа, който извършва първата за региона успешна реваскуларизация посредством байпас (поставяне на съдова протеза), извършена в отделението по съдова хирургия на УМБАЛ Дева Мария Бургас, а през 2019 г. е част от екипа, който за първи път в историята на МБАЛ Уни Хоспитал извършва миниинвазивна операция по поставяне ендопротеза на абдоминалната аорта на пациент с аневризмална болест. Д-р Шкварла не преглежда деца.

Образование

Завършва Медицински университет София през 2007 г. През 2017 г. придобива специалност Съдова хирургия и завършва магистратура по Здравен мениджмънт.
Квалификации

Специализации в Швейцария и Германия;
Член на Българско национално дружество по съдова и ендоваскуларна хирургия и ангиология;
Участие в национални и международни конгреси и семинари по специалността в Англия и Германия;

Биография

В периода от 2007 г. до 2015 г. д-р Шкварла работи като лекар ординатор в Клиниката по Съдова хирургия към УМБАЛ „Св. Екатерина“ София. От 2011 г. до 2015 г. е лекар асистент към Катедра по Сърдечно-съдова хирургия към Медицински университет София. През 2015 г. започва работа като съдов хирург към Клиниката по Съдова хирургия при МБАЛ Уни Хоспитал Панагюрище, а в началото на 2018 г. става заместник завеждащ на Операционен блок към болницата. Към момента е част и от екипите специалисти на МЦ ПТБ-Мед София, МЦ НКБ и МЦ по Сърдечно-съдови заболявания София. Владее английски и словашки език.

+359 89 0999084
Нашите пациенти
споделят
GS
Галина Стефанова
пациент

Посещавала съм няколко пъти Медицинския център. Прекрасна е тази възможност за провеждане на иначе скъпо струващи изследвания и консултации със специалисти на високо професионално ниво. Всичко това в приятна обстановка и любезно отношение към пациентите.

testimonial-team (Demo)
Иван Андонов
Архитект

Впечатлен съм. Европейско обслужване. Добро отношение към пациентите. Без чакане. Много съм доволeн.