София, ж.к. Люлин 10, бул. Д-р Петър Дертлиев 25, Търговски комплекс „Лабиринт“, блок Б
+359 89 0999084

Интравенозни и интрамускулни терапии- превантивни и лечебни

Забързаното ежедневие, непълноценното хранене, недостатъчния прием на течности, липсата на време прекарано на слънчева светлина и чист въздух, недостатъчния сън, довеждат организма до изтощение. Ранните признаци на дисфункция са чувството на постоянна умора, пренапрежение, ниска ефективност и продуктивност в работния процес. На това състояние може да се противодейства с доставяне на организма на така необходимите минерали, микроелементи, антиоксиданти, адекватна хидратация, имуностимулация. На пазара се предлагат множество медикаменти и хранителни добавки, целящи да компенсират наличните дефицити, но ние предлагама интравенозен вариянт, защото усвояемостта е много по- висока (100%), отколкото при перорален прием (30%).

Нашият център предлага мултидисциплинарен подход за укрепване на здравето и фунциониране на организма в най- добрата му възможна форма.

Предлагаме консултация с лекар, който да прецени какво е състоянието Ви, да назначи лабораторни изследвания при необходимост и да редложи индивидуализирана терапия. Може да бъде направена консултация с невролог, диетолог, ендокринолог, психолог, кардиолог, ортопед- специалист по спортна медицина и др. специалисти при необходимост за да се предложи най- добрия подход и индивидуален план за всеки пациент.

Венозните ни терапия са подходящи при:

  1. Състояния на дехидратация (след тежки физ. Натоварвания, маратони, интензивни тренировки, слънчеви изгаряния, след гастроентерити, фебрилни състояния)
  2. За повишаване на имунитета, особено при ситуацията с коронавирус и другите сезонни инфекции- грип и вирусни гастроентероколити.
  3. При пациенти с хронични болки, главоболия, болки в шията, гърба и кръста.
  4. Оплаквания от световъртеж, паметови нарушения, шум в ушите.
  5. При полиневропатии (диабетни, след химиотерапия, недоимъчни, алкохолни).
  6. При пациенти след алкохолна злоупотреба.
  7. При хронична умора.
  8. Jat lag синдром.
  9. За възстановяване на състояние свързани с дефицит на вит. и минерали в организма.

Предимства на интравенозните терапии: индивидуален и цялостен подход към укрепване на здравето, достигане на максималния функционален капацитет на тялото, профилактика на остри и хронични заболявания, възстановяване на настъпилите дефицити.